Vroegrevalidatie

Uit ervaring is gebleken dat een vroegtijdig onderkennen, diagnosticeren en behandelen het mogelijk maakt een aantal stoornissen te voorkomen of de effecten van onherstelbare stoornissen te minimaliseren.
De dienst is bedoeld voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of -stoornis. Deze kunnen zich op meerdere gebieden uiten: motoriek, taal, gehoor, waarneming, spel, gedrag, algemene mogelijkheden,…

Bij zo’n vroege diagnose is het dan ook uitermate belangrijk om zo vlug mogelijk in te grijpen en de potentiële mogelijkheden van deze kinderen optimaal tot ontplooiing te brengen. De leeftijd van baby’s en peuters (0-5 jaar) is immers de leergevoelige periode om een aantal vaardigheden bij te brengen.

De hulp is ambulant en dus kan het kind na de therapie gewoon terug naar school, de kinderopvang of naar huis. De duur en de intensiteit van de begeleiding is afhankelijk van de aard van de problemen. Het therapeutisch programma wordt in overleg met de ouders voorgesteld. Het kind komt maximaal 5 keer per week gedurende minimum 1 uur naar het Centrum voor Ambulante Revalidatie.

Hier kan je onze brochure ‘vroegrevalidatie’ downloaden
Hier kan je onze brochure ‘KIEKEBOE’ downloaden